top of page
wenkesomers

Caravan of camper huren voor beginners

Wil je graag een caravan, camper of campervan huren, maar weet je nog niet goed wat kiezen? Bij Rent and Relax kan je ze alle 3 uit proberen. De eerste keer een caravan of camper huren is soms best een uitdaging. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten als je huurt.


1. Kan jouw voertuig een aanhanger trekken?

Heb je een gekeurde trekhaak en is jouw wagen geschikt om een caravan te trekken? Wij hebben zelfs huurcaravans die een MTM van 750 kg hebben, waardoor je zelfs met een elektrische wagen bij ons terecht kan. Haast elke wagen is geschikt om deze caravans te trekken.


2. Heb je het juiste rijbewijs?

Huur je onze campers en campervans, dan volstaat het dat je over een rijbewijs B beschikt. Bij het huren van een caravan heb je soms een rijbewijs B, soms een rijbewijs BE nodig. Bij elke caravan staat duidelijk uitgelegd welk rijbewijs je nodig hebt.


3. Geen zorgen met de verzekering

Al onze voertuigen zijn omnium verzekerd, maar bij het huren van een caravan is het belangrijk dat je de verzekeraar van jouw voertuig op de hoogte stelt, vermits een caravan automatisch deel uit maakt van je autoverzekering. Als jouw autoverzekering niet in orde is, ben je dus niet verzekerd.


4. Hoe mobiel wil je zijn op de plaats van je bestemming?

Een caravan kan je gemakkelijk achter laten op een camping en hoef je niet meer te verplaatsen. Een camper of campervan neem je telkens mee als je ergens naartoe rijdt. Uiteraard kan u ook gebruik maken van de fiets voor kleinere afstanden, maar als u kiest voor veel uitstappen kan een campervan of een caravan voor u het betere alternatief zijn..


5. Welke uitrusting vind je belangrijk?

Al onze voertuigen zijn uitgerust met buitenmeubilair en keukenmateriaal, Maar ook de bed-indeling is belangrijk. Dit hangt ook af van met hoeveel personen u uw reis plant. Een luifel is gemakkelijk op te zetten. Een voortent kan dan weer handig zijn als u langer blijft. Heeft u een douche nodig of gebruikt u deze van de camping? Onze campers en campervans hebben een douche, maar niet elke caravan heeft er één.


Kies je na deze tips voor een camper of een caravan? Bij Rent and Relax kan je terecht!

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page